Sportivul orădean Vlad Luncan (în foto, al doilea din dreapta) a ocupat poziţia a treia şi implicit a cucerit medalia de bronz în limitele categoriei 55 kg de la întrecerile Cupei Europene de Judo Juniori U21, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 23 - 24 iulie în Capitala Cehiei, la Praga.

Vlad Luncan, legitimat la JC Liberty LPS Bihorul şi antrenat de Aurelian Fleisz, a participat la aceste întreceri împreună cu componenţii lotului naţional olimpic de tineret şi a fost unul dintre cei doi medaliaţi ai delegaţiei tricolore.

Celălalt medaliat din lotul olimpic de tineret al României a fost Alexndru Raicu, de la CSM Piteşti, în limitele categoriei 73 kg.

În apropierea podiumului, pe locul V, s-a situat şi Marcel Cercea, de la CSS Alba – CSU Piteşti, tot în cadrul categoriei 73 kg.

De precizat faptul că cei doi sportivi de la 73 kg s-au luptat între ei pentru medalia de bronz, iar dintre sportivii orădeni au mai participat, dar au pierdut din primul tur: Luca Kunszabo, la categoria 100 kg şi Andrei Guşă, în limitele categoriei 81 kg.

La această competiţie au participat, în total, 391 judoka proveniţi din 35 de ţări ale Europei.

După această competiţie, lotul naţional olimpic de tineret al României efectuează un stagiu de pregătire la Nymburk (Cehia), în perioada 25 - 28 iulie, iar apoi va participa la Cupa Europeană de Juniori U21 de la Berlin (Germania), din perioada 29-31 iulie.