Arena Antonio Alexe a găzduit în weekend întrecerile Cupei  României la Judo seniori. Competiţia a reunit la start 136 de sportivi, proveniţi de la 29 de cluburi din întreaga ţară.

În pofida numeroaselor absenţe, cauzate în principal de accidentări, judoka de la CSM Liberty Oradea, pregătiţi de antrenorii Emil Morar şi Aurelian Fleisz, s-au numărat printre protagonişti, ei reuşind în final să se situeze pe un meritoriu loc III.

Iată însă cum s-a prezentat clasamentul final al Cupei României la seniori de la Oradea, clasament realizat  prin contabilizarea medaliilor de aur obţinute în întrecerea individuală:

Locul I - CSM Cluj - Dinamo Bucureşti (3 medalii de aur);

Locul II - CS Universitar Piteşti (3 medalii de aur);

Locul III - CSM Liberty Oradea (2 medalii de aur).

În competiţia individuală, medaliile au fost obţinute pentru orădeni, astfel:

Locul I - Andreea Florian (63 kg) şi Laszlo Szoke (73 kg)

Locul II - Bertalan Farkas (66 kg)

Locul III - Adrian Merge (81 kg), Zoltan Farkas (90 kg) şi Daniel Matei (+ 100 kg).

De precizat faptul că orădenii nu au putut beneficia de aportul unor sportivi importanţi, accidentaţi sau nerefăcuţi după unele accidentari. Este vorba despre Dan Fâşie (73 kg), Valentin Radu (100 kg), Ioana Hanaş (48 kg), Lorena Podelenczki (78 kg).

De asemenea, Larisa Florian (52 kg) s-a menajat în vederea participării peste două săptămâni la Campionatul European de seniori de la Varşovia, iar Vlad Vişan a fost delegat la o competiţie internaţională.

Pe de altă parte, tot la Arena Antonio Alexe, duminică s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Luptă la Sol (Ne-Waza), competiţie la care Mircea Pop (81 kg), s-a clasat pe locul al III-lea.