În perioada 14 - 17 februarie, sala de judo de la LPS Bihorul Oradea a fost gazda unui nou stagiu de pregătire. Devenit deja tradiţional, stagiul, organizat de JC Liberty şi LPS Bihorul Oradea, i-a avut ca oaspeţi în acest an pe sportivii de la UJZ  Muhrviertell (Austria).

În acest an delegaţia austriacă a numărat 10 sportivi şi 2 antrenori, care au urmat un intens program de pregătire cu sportivii orădeni de la LPS CSS Liberty Oradea, sportivi pregătiţi de profesorii  Olimpia  Ianc, Alxandru  Goncearenco,  Aurelian  Fleisz  şi  Emil  Morar.

Sportivii  au  susţinut câte două antrenamente pe zi, antrenamente tehnice,  tehnico-tactice şi  de perfecţionare a luptei competiţionale, la care au luat parte peste 50 de sportivi  orădeni, precum şi loturile naţionale de seniori şi tineret ale României.

Conform antrenorului Emil Morar, sportivii austrieci s-au declarat foarte mulţumiţi de condiţiile de cazare,  masă şi pregătire oferite de JC  Liberty Oradea şi LPS CSS  Bihorul  Oradea,  "promiţând revenirea la un nou stagiu în Oradea în vara acestui an".

La rândul lor, tinerii judoka orădeni vor participa la sfârşitul lunii martie la un puternic turneu internaţional şi stagiu de pregătire în Austria, în localitatea Rohrbach.