Începând de miercuri, 20 din cele 40 de clase ale Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea vor face lecţiile online, după ce un profesor de religie din şcoală s-a infectat cu Covid-19.

Măsura va fi în vigoare pentru două săptămâni de la ultima întâlnire a elevilor cu cadrul didactc. "Am fost anunţaţi că rămânem acasă timp de două săptămâni, pentru că profesorul nostru de religie are Covid. Stă acasă toată lumea, inclusiv elevii care au avut ultima oră cu el în urmă cu o săptămână", a declarat BIHOREANULUI un elev din şcoală.

Conducerea Colegiului a notificat şi Inspectoratul Şcolar privind această măsură. "Inspectoratul a fost anunţat că 20 de clase din şcoală trec în online, după confirmarea îmbolnăvirii unui profesor de religie, care are câte o oră pe săptămână la fiecare clasă la care predă", a declarat şeful IŞJ Bihor, Virgil Blage, pentru BIHOREANUL.

Profesorul cu pricina este şi preot ortodox în satul Valea Crişului, din comuna Bratca, comună în care incidenţa cazurilor de Covid-19 a urcat în această săptămână la 3,34 bolnavi la mia de locuitori. Din acest motiv, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca în Bratca masca să fie obligatorie în toate spaţiile publice, închise sau deschise.