Încet dar sigur, oraşul de pe Crişul Repede poate spera ca în viitor să aibă o echipă de handbal feminin cu adevărat puternică. Asta şi datorită clubului privat ACS Tonic care, prin Dan Gui şi Dan Bungău, îşi doreşte să construiască în acest sport. 

Orădencele au susţinut duminică ultimul meci din cadrul sezonului regulat al CN de juniori III, Seria H, în compania fetelor de la CSŞ Zalău, echipă antrenată de un nume mare al handbalului feminin românesc, Valeria Motogna-Beşe.

Orădencele, antrenate de Nicolae Chioibaş, au avut un start de partidă modest, care le-a permis sălăjencelor să aibă iniţiativa. CSŞ Zalău s-a aflat la conducere până la scorul de 6-5. Din acel moment a urmat o perioadă fastă pentru ACS Tonic care a înscris nu mai puţin de 6 goluri, interval de timp în care a primit doar unul. La pauză, orădencele au intrat la vestiare cu un avantaj de 3 goluri (12-9). În repriza secundă, pe fondul unor modificări, echipa lui a prestat un joc mai solid care a făcut ca rezultatul final să fie 22-14.

Astfel, ACS Tonic a contabilizat ce-a de-a treia victorie, care, alături de rezultatul de egalitate din deplasare cu CSŞ Viitorul Cluj (18-18), fac ca orădencele să se claseze pe locul al IV-lea, calificabil la turneul semifinal.

De precizat însă că până la penultimul act al competiţiei, vor mai fi două turnee de sală, unul în perioada 11-13 martie, iar cel de-al doilea în 26-27 martie.

Pentru ACS Tonic Oradea au evoluat: Renata Tem, Ana Comănici – Aiana Panti, Viktoria Bihari 9 goluri, Diana Boitor 6, Laura Rusu 4, Alexandra Cristea 2, Rebeca Brehoi 1, Barbara Comărniceanu, Fabiana Soanea, Andrada Bondar, Zsofia Ferencz, Patricia Baciu, Maria Buzilă, Claudia Lghezău, Diana Borţig. Antrenor: Nicolae Chioibaş.


Clasament:

1. HCM Baia Mare – 23 puncte

2. CS Seini – 17 puncte

3. CSŞ Viitorul Cluj – 17 puncte

4. ACS Tonic Oradea – 13 puncte

5. CSŞ 2 Baia Mare – 10 puncte 

6. CSŞ Zalău – 2 puncte