Echipa de polo juniori III a clubului Crişul Oradea a ratat cucerirea titlului naţional în acest an şi a trebuit să se mulţumească cu medaliile de argint, după ce la ultimul turneu final, desfăşurat în weekend la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, a cedat cu scorul de 6-9 în meciul decisiv cu Triumf Bucureşti.

Cele două echipe se aflau la egalitate de puncte după primul turneu final, disputat la Bucureşti, dar cu toate că au evoluat acasă în turneul al doilea, orădenii nu au reuşit să-i învingă pe bucureşteni, terminând pe locul II şi devenind vicecampioni naţionali.

Primul sfert al derby-ului Crişul - Triumf s-a încheiat în avantajul oaspeţilor, care conduceau cu 2-1. Până la pauza mare aceştia şi-au mărit considerabil avantajul, având 6-2 la jumătatea disputei. Sfertul III a fost adjudecat clar de orădeni, cu 3-0, însă în ultimele opt minute de joc, bucureştenii au marcat de trei ori, iar orădenii o singură dată, astfel că scorul final a fost 9-6 pentru Triumf.

În celelalte partide, elevii antrenorilor Eugen Băjenaru şi Ladislau Vekerd au obţinut trei victorii, impunându-se cu: 15-3 în faţa celor de la Dinamo, 23-5 cu CSM Cluj, 9-4 cu CSS nr. 1 Bucureşti, dar şi un rezultat de egalitate, 6-6 cu Steaua.

În clasamentul final, Triumf Bucureşti a ocupat primul loc, cu 28 puncte, Crişul Oradea s-a situat pe locul II, cu 23 puncte, în timp ce pe poziţia a III-a a terminat CSŞ nr. 1 Bucureşti, cu 18 puncte.

Echipa orădeană i-a avut în componenţă pentru acest turneu pe: Darius Hulea şi Horia Bărcan - portari; Patrick David, Szilágyi Erik, Belényesi Dávid, Horaţiu Ilisie, Birinyi Erik, Raul Marinescu, Darius Dimitrian, Nagy Péter, Tudor Barbur, Darian Luncan, Antonio Faragău, Koppany Adam şi Szalatyán Adam - jucători.