Procesul intentant de Prefectura Bihor Consiliului Local Oradea, pe tema taxei de ordine publică instituite pentru localurile care comercializează alcool după ora 23, a fost amânat, miercuri, pe 9 iunie. Instanţa de contencios administrativ nu a intrat în dezbateri pe fond pentru că juriştii Primăriei au cerut să se verifice calitatea părţilor.

"Am invocat în scris lipsa calităţii de reprezentant al Prefecturii al domnului Gavrilă Ghilea", a declarat pentru BIHOREANUL Eugenia Borbei, şeful Direcţiei Juridice din Primăria Oradea. Instanţa a amânat procesul pentru ca juriştii Prefecturii să poată prezenta documentele care să ateste că Gavrilă Ghilea este prefect cu acte-n regulă.

După cum se ştie, Gavrilă Ghilea a fost numit prefect interimar pe 18 februarie 2009, până la organizarea concursului pe post. Concursul a avut loc pe 29 septembrie, anul trecut, dar Ghilea nu a primit nici până acum oficial confirmarea pe post.

Juriştii municipalităţii au mai contestat calitatea lui Ghilea de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi pe 23 mai, în cadrul procesului deschis de Prefectură împotriva Consiliului Local pe tema taxei minime lunare de 90 lei pentru hrana copiilor de grădiniţă. Atunci, ca acum, instanţa a cerut Prefecturii să prezinte documente justificative şi a amânat procesul.

Instituţia Prefectului a atacat în contenciosul administrativ cele două taxe speciale instituite de Consiliul Local Oradea în luna februarie a acestui an. Hotărârile de Consiliu Local prin care au fost impuse taxele au fost suspendate până la soluţionarea celor două procese.