Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei, celebrată în întreaga Europă în data de 25 octombrie a fiecărui an, instanţele orădene organizează în această perioadă mai multe activităţi menite să sublinieze că Justiţia este un serviciu public şi are scopul de a le apăra drepturile şi libertăţile fundamentare.

„La Tribunalul Bihor vor veni toată săptămâna grupuri de elevi, în cadrul Şcolii Altfel”, a explicat grefiera Mirela Popa de la Biroul de presă al instanţei.

La Curtea de Apel, liceenii şi studenţii interesaţi de activitatea justiţiei sunt aşteptaţi pentru miercuri, iar reprezentanţii instanţelor le-au pregătit activităţi care „îi vor ajuta să fie mai bine informaţi cu privire la drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi”, după cum se arată într-un comunicat transmis de instanţă.

Ziua Europeană a Justiţiei este sărbătorită începând cu anul 2003 la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi este destinată activităţilor menite să consolideze încrederea cetăţenilor în actul de justiţie.