Vă e frig şi nu îndrăzniţi să daţi drumul la căldură de teama facturilor? În Palatul de Justiţie din Oradea sigur nu s-a auzit de nicio criză ori de scumpiri. Cel puţin în sălile de judecată amenajate în subsolul clădirii unde, din cauza căldurii sufocante, te ia somnul aproape instant, dacă nu şi ameţeala.

A constatat-o şi Bihorel, dar o spun şi avocaţii, care au ajuns să-şi pună tricouri când se schimbă în robe pentru dezbateri, căci dacă ar rămâne în cămăşi şi sacouri ar transpira mai ceva ca inculpaţii din boxa acuzaţilor.

Chestiunea e de notorietate, deci, iar asta în condiţiile în care, culmea, clădirea are sistem de climatizare fiţos, cu purificator de aer, iar sălile sunt echipate cu termostate.

Cel puţin teoretic, aşadar, judecătorii, grefierii ori personalul administrativ ar putea interveni, dacă temperatura depăşeşte o valoare decentă.

N-o fac pentru că nu s-a plâns nimeni, niciodată, s-au scuzat reprezentanţii Curţii de Apel Oradea, instituţia care administrează Palatul.

Bihorel nu exclude ca fierbinţeala din sală să fie, de fapt, o strategie a juzilor, ca să-i "fiarbă" pe avocaţi şi justiţiabili deopotrivă în "suc propriu"...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!