Se apropie de final faimosul proces de corupţie privind mai-marii Universității din Oradea, în care DNA o acuză pe psihologa Camelia Dindelegan că, prin intermediul consortului, preotul ortodox Marin Dindelegan, i-ar fi cadorisit pe rectorul Constantin Bungău - cu o cravată și butoni - şi pe decăniţa de la acea vreme a Facultăţii de Științe Socio-Umane, Floare Chipea, pentru a o sprijini să promoveze în gradul de profesor universitar.

Dar nu mulţumită judecătorilor se apropie finalul, căci după 8 ani procesul încă se judecă în primă instanţă, la Tribunalul Bihor, ci a inculpaţilor.

Bihorel a aflat că zilele trecute, profitând că faptele de care sunt acuzaţi s-au prescris în luna februarie, soţii Dindelegan şi Floare Chipea au cerut încetarea procesului din acest motiv.

Singurul împricinat rămâne, deci, rectorul Constantin Bungău, care, mai încăpăţânat, e chitit să-şi demonstreze nevinovăţia pe considerentul că „fapta nu există”, nu pe prescripție.

Dar, la cât de „grăbită” e Justiţia bihoreană, s-ar putea ca omul să se pensioneze de la Universitate şi să rămână tot inculpat...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!