Justiţia bihoreană a intrat pe internet! De marţi, justiţiabilii care au procese pe rolul instanţelor din Bihor şi Satu Mare nu vor mai trebui să piardă timp şi să se deplaseze la arhivele instanţelor pentru a-şi consulta documentele din dosare.

O pot face la orice oră, chiar de acasă, cu ajutorul unei aplicaţii dezvoltate de Curtea de Apel Cluj-Napoca şi preluate acum şi de instanţele din Bihor şi Satu Mare.

"Pentru instanţele din judeţul Bihor a fost creată adresa de internet www.curteadeapeloradea.ro unde va exista o secţiune «Dosare». Pe următoarea citaţie, părţile sau reprezentanţii lor vor găsi o parolă cu care vor avea acces pe acea pagină de internet", a explicat purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecătorul Cristian Monenci.

Astfel, prin intermediul internetului, vor putea fi vizualizate toate actele întocmite de personalul instanţei - încheiere de şedinţă, adresă, hotărâre judecătorească etc - arhivate în format electronic. "Singura obligaţie a părţilor este să nu divulge parola altor persoane", a mai arătat judecătorul.