Echipa bihoreană de karate formată din sportivi de la clubul CSC Crișan, din Oradea, Aleșd și Țeţchea, a participat la sfârșitul săptămânii trecute la Campionatul European CIKA Open din Irlanda, de unde sportivele Mălina Bogdan și Andree Bogdan s-au întors cu medaliile de aur.

Clubul bihorean a reprezentat Romania la acest eveniment important pe plan european, unde sportivi de valoare și-au făcut simțită prezența. Delegația bihoreană a fost formată din 6 sportivi (Andreea Bogdan, Mălina Bogdan, Adonis Crișan, Raul Oprea, Ruzsa Attila și Alexandru Gulas) și
antrenorul sensei Florin Crișan.

La secțiunea de kumite individual, care s-a desfășurat în prima parte a competiției, sportiva Andreea Bogdan, la juniori -59 kg, a trecut două tururi, al treilea meci l-a pierdut la un punct diferență, în condițiile în care a concurat însă cu o sportivă irlandeză, iar arbitrii de la suprafața de joc au fost trei irlandezi. „Decizia a fost discutabilă din punctul nostru de vedere. Au urmat repasajele și, câștigând încă două tururi, sportiva noastră s-a clasat pe locul III european, câștigând medalia de bronz”, a declarat antrenorul Florin Crișan.

În partea a doua a competiției, când a început întrecerea pe echipe, diferența s-a văzut în toate meciurile sportivelor bihorene, care deși au luptat în două pe echipă (în loc de trei sportive cum ar fi fost normal) au câștigat toate meciurile, Andreea Bogdan înainte de finalizarea timpului afectat meciului, prin obținerea de punctaj maxim.

„Am făcut eforturi deosebite pentru ca echipa de karate sportiv, devenit în acest an sport olimpic, să facă deplasarea la acest eveniment, iar pe această cale mulțumim sponsorului Holcim și partenerilor, Primaria Aleșd și Primaria Țețchea. Suntem mândri să aducem aceste medalii frumoase acasă în Bihor”, a mai declarat antrenorul Florin Crișan, cel care este și președinte al clubului și care, după prestația delegației bihorene de la această competiție, a obținut dreptul, de la Federația Mondială CIKA World, de a organiza la Oradea un eveniment internațional de calibru.

CIKA Open Romania va avea loc la jumătatea lunii februarie, când „sperăm ca toți iubitorii sportului disciplinar să fie alături de noi și mândri că suntem bihoreni”, după cum a mai precizat sensei Florin Crișan.