Junioara Karina Mihuţa, legitimată la Clubul Sportiv Crişul Oradea, a absentat la Gala Asociaţiilor Judeţene Sportive din Bihor de săptămâna trecută, unde pe ramura kempo a fost desemnată pe locul secund. Aceasta a participat cu lotul naţional de kempo al României, condus de preşedintele Federaţiei Române de Kempo, Amatto Zaharia, la Cupa Mondială din Tunisia, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 6-11 februarie în localitatea Hammamet.

Din chiar prima zi de competiţie, Karina a câştigat două medalii de aur, prima la proba de semi-kempo, iar cea de-a doua la proba de full-kempo, în cadrul categoriei de junior feminin -65 kg.

A doua zi a competiţiei i-a mai adus o medalie orădencei, de data aceasta pe cea de bronz, după ce a concurat în proba de submission, la categoria de senior feminin -65 kg.

Karina Mihuţa îl are ca antrenor pe Romeo Tulkos, secondat la proba se submission de antrenoarea Ioana Hanaş, care asigură pregătirea specifică, existând o asemănare între submission şi judo. Pentru a dezvolta mai bine tehnicile de braţ, la pregătirea sportivei a contribuit şi maestrul Viorel Crăciunea, antrenor de box la Clubul Crişul.

„Beneficiind de o foarte bună pregătire, Karina, în vârf de formă, a cucerit cele două medalii de aur şi una de bronz. Finala la proba de semi-kempo a fost una foarte grea, pe care a disputat-o cu o sportivă din echipa naţională a ţării gazde, dar pe care a învins-o prin decizia absolută a arbitrilor. Această competiţie a fost şi un test de verificare, deoarece Karina, în perioada 22-28 aprilie, împreună cu David Sferle, Denisa şi Răzvan Cotuţ, însoţiţi de antrenorul Tulkos Romeo, vor participa la Campionatul Mondial din Antalya", a declarat Pető Dalma Csilla, directoarea Clubului Sportiv Crişul Oradea.

Aceasta i-a mulţumit preşedintelui Federaţiei Române de Kempo, Amatto Zaharia, "pentru oportunitatea prin care sportiva noastră a fost convocată în lotul restrâns, în vederea participării la Cupa Mondială din Tunisia". De asemenea, directoarea clubului a ţinut să o felicite pe sportivă, pe Karina, dar şi pe antrenorul ei, Tulkos Romeo, pentru rezultatele remarcabile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!