Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul UDMR Bihor, că intrarea politicienilor în campania pentru alegerile europarlamentare "nu înseamnă că Guvernul nu funcţionează" şi a dat ca exemplu faptul că "am început discuţiile tehnice pentru prioritizarea investiţiilor pe anul 2015".

Kelemen Hunor a insistat asupra Autostrăzii Transilvania, afirmând că Guvernul a alocat deja suma de 255 milioane lei pentru reluarea lucrărilor şi a precizat că "toate încasările din acciză (n.r. - supraacciza de 0,07 euro pe litrul de carburant, introdusă de Guvernul Ponta) se vor duce în infrastructură", adăugând că în paralel vor continua lucrările dinspre Gilău spre Oradea şi de la Câmpia Turzii spre Târgu Mureş la Autostrada Transilvania. "Am insistat enorm şi când eram în opoziţie, şi pot să vă spun că lucrările se vor continua", a spus liderul UDMR.

Kelemen a arătat că îmbunătăţirea infrastructurii, şi mai ales construirea de autostrăzi, sunt - de altfel - o condiţie elementară a dezvoltării economiei, fapt subliniat de toţi investitorii străini. "Dacă discutăm cu investitorii, fiecare cere autostrăzi, infrastructură modernă, şi toţi spun că dacă infrastructura se va face vor rămâne aici. Nu poţi să faci drum spre litoral, e important să meargă omul la mare şi la mici, dar trebuie să faci şi spre celelalte obiective", a spus preşedintele UDMR.