La o zi după ce preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat că se simte "trădat" pentru că marţea trecută, în absenţa sa, liderul UDMR Alexandru Kiss şi cel al PNL Cornel Popa au anunţat prelungirea până în 2020 a mariajului formaţiunilor pe care le conduc, şeful udemeriştilor bihoreni crede că Mang nu a înţeles şi nu a analizat corect lucrurile.

"După mine, domnul Mang nu a analizat bine situaţia, a luat informaţii de la voi (n.r. - de la BIHOREANUL), şi voi nu aveaţi informaţiile bune", a declarat Kiss, marţi, pentru BIHOREANUL, referindu-se la faptul că ziarul nostru a fost primul care a dezvăluit că, marţea trecută, când liderul PSD se afla la Bucureşti, Kiss l-a convins pe liberalul Cornel Popa să anunţe prelungirea înţelegerii bipartite până în 2020, speriindu-l că Mang s-ar afla în Capitală ca să discute cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, o altă majoritate pentru conducerea judeţului.

Ceea ce a omis Kiss, însă, este că, în conferinţa de presă pe care a susţinut-o luni, Mang a precizat că deţinea această informaţie şi din alte surse decât publicaţia noastră (care le-a expus abia luni), iar anterior, vinerea trecută, declarase că "gestul domnului Kiss şi domnului Popa nu mi-a picat deloc bine", acesta fiind dealtfel motivul pentru care consideră că nu mai are nicio obligaţie faţă de cei doi.

"Eu pe domnul Popa nu pot fi supărat, pentru că a fost o zi a manipulărilor. Sunt supărat în schimb pe domnul Kiss, pentru că domnul Kiss a ţinut să organizeze acea conferinţă de presă-fulger, fără mine. Singurul care ar trebui să dea explicaţii este domnul Kiss", a zis, de altfel, şeful PSD.

Totuşi, liderul UDMR insistă că înţelegerea convenită cu Cornel Popa nu îl exclude de la împărţirea puterii în plan local pe Ioan Mang, ba chiar îşi doreşte ca acesta nu numai să-şi respecte angajamentul asumat "în trei" după alegerile locale din 2012, ci să înnoiască acest angajament şi după următorul scrutin local, din 2016. "Această înţelegere cu PNL era în trei, noi n-am spus niciodată altceva. Avem un contract semnat între PNL, PSD şi UDMR până în 2016 şi sper că se va respecta. Ce va fi în 2016 vom vedea, dar aş dori şi atunci să rămână exact aceeaşi configuraţie ca acum, asta e dorinţa mea", a declarat Kiss.

Citiţi pe această temă şi articolele:

"Marile manevre: Cum îi duce de nas liderul UDMR Bihor pe ceilalţi şefi de partide"
 
Mang, "trădat" de şeful UDMR Bihor: "Nu mai sar în apă pentru Kiss, nu mai sunt aliat cu nimeni"