Invitat al primarului Ilie Bolojan la festivităţile desfăşurate în jurul Statuii Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie cu prilejul Zilei Oradiei, candidatul la Preşedinţie al ACL, Klaus Iohannis, s-a întâlnit cu reprezentanţii primelor 150 de companii orădene ca număr de angajaţi şi contribuţii la bugetul local şi central.

"Oamenii de afaceri m-au încurajat şi mi-au spus problemele şi doleanţele lor, şi am putut să constat cu mare bucurie că lucrurile pe care şi le doresc sunt exact şi lucrurile pe care le-am propus eu, începând de la relaxarea fiscală până la transparenţă, predictibilitate legislativă, la nevoia de infrastructură", a spus, în cadrul unei declaraţii de presă de după întâlnirea cu exponenţii mediului economic, candidatul ACL la Preşedinţie.

De asemenea, Iohannis a spus că după festivităţi s-a plimbat prin centrul oraşului şi s-a întâlnit cu "oameni simpli" care i-au spus ce aşteptări au de la viitorul preşedinte. "În esenţă, oamenii aşteaptă de la mine să impun un alt fel de politică, mai multă seriozitate, mai multă prosperitate şi mai multe şanse. Îmi spun oamenii că se aşteaptă la mai multe locuri de muncă, şi acesta este exact şi lucrul pe care mi-l doresc şi eu".

Klaus Iohannis nu a uitat să-i felicite pe orădeni de ziua lor şi a afirmat că este "foarte bucuros" să revină la Oradea, considerând că "este un lucru foarte important pentru un candidat să se întâlnească cu oamenii" şi că, după festivităţi, plimbându-se prin oraş, a întâlnit "foarte mulţi oameni simpli şi ceea ce mi-au spus ei mă face să fiu optimist".

De altfel, primarul Ilie Bolojan, care i-a mulţumit pe Iohannis pentru prezenţa la Oradea, a afirmat şi el că speră ca aceasta "să fie de bun augur atât în ce priveşte rezultatul din primul tur, cât şi cel din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale".

"Cred că este foarte important pentru Oradea, şi pentru mine ca român este foarte important, ca aceste alegeri să fie câştigate de domnul Iohannis. Sunt convins că un om care a demonstrat ceva la Sibiu, care a făcut ca o comunitate precum cea de la Sibiu să fie cu un pas în faţa României în ceea ce priveşte prosperitatea şi direcţia spre Occident, să reuşească să facă acest lucru pentru toată ţara noastră", a spus Bolojan.

La rându-i, Johannis a complimentat Oradea, spunând că ar fi condus-o probabil aşa cum o face acum Ilie Bolojan, ba chiar că este invidios pe felul în care arată parcurile oraşului. "Mie îmi place Oradea şi n-aş putea să spun ce aş fi făcut ca primar altfel, probabil că aş fi făcut ce face colegul Bolojan, dar trebuie să spun că vă invidiez un pic pentru parcurile pe care le aveţi. Noi, în Sibiu, stăm cam înghesuiţi în oraş, sper să le îngrijiţi aşa cum se cuvine şi mai departe, să le aveţi şi pentru viitoarele generaţii", a spus Iohannis, răspunzând astfel unei întrebări a BIHOREANULUI despre ce a remarcat pozitiv şi ce ar fi făcut altfel dacă ar fi fost el edilul Oradiei.

După întâlnirea cu reprezentanţii firmelor din Oradea şi scurta declaraţie de presă, care a durat mai puţin de zece minute, Klaus Iohannis, însoţit de preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi de preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PNL, Cornel Popa, şi PDL, Gavrilă Ghilea, s-au îndreptat spre Beiuş, unde are programat un miting electoral, urmând ca apoi să se întâlnească şi cu electoratul din Aleşd.