Președintele României a ajuns joi în prima parte a zilei, la Kiev, după ce a călătorit cu trenul până în capitala Ucrainei.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat în gară de vicepremierul ucrainean Olha Stefanishyna, iar în cursul zilei de joi va avea o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski, alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și prim-ministrul Italiei, Mario Draghi.

„Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Președintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz și Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină față de Președintele Zelenski și de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”, a scris președintele Iohannis pe Facebook.

(Facebook, Klaus Iohannis)

Președintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Mario Draghi și cancelarul german Olaf Scholz au ajuns joi dimineață la Kiev cu un tren, în timp ce președintele Iohannis a mers pe o altă rută, scrie G4media.ro. 

După întâlnirea oficialilor, ar urma o conferință de presă.

Emmanuel Macron se află în Ucraina după ce a făcut o vizită în România și apoi în Republica Moldova. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!