Baschetbalistul echipei CSM CSU Oradea, Kris Richard a fost desemnat cel mai bun jucător al etapei a II-a din faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup.

Richard a fost desemnat cel mai bun jucător din această atât de site-ul oficial al competiţiei, cât şi de fani.

Mai întâi, anunţul a fost făcut pe site-ul FIBA Europe Cup, unde, în urmă cu o săptămână, jucătorul campioanei României a aflat faptul că a fost cel mai în runda a doua.

Ulterior, chiar de Crăciun, s-a încheiat şi sondajul din rândul fanilor, unde Kris Richard a fost din nou primul, cu 61% din totalul de 378 voturi exprimate. El l-a devansat pe James Robinson, de la echipa Medi Bayreuth.

În etapa a II-a din Grupa J a FIBA Europe Cup, când CSM CSU Oradea a întâlnit echipa israeliană Ironi Ness Ziona, impunându-se la o diferenţă de şase puncte, cu scorul de 86-80, Kris Richard a înscris 31 puncte, a avut trei recuperări şi două pase decisive.

După cum notează site-ul oficial al clubului CSM, "americanul cu cetăţenie română a bifat opt apariţii în actuala ediţie FIBA Europe Cup şi are medii statistice de 12.9 puncte, 3.3 recuperări şi 2.5 pase decisive pentru 12.8 la eficienţă".

După două etape, în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea are 1-1 la general şi se află la egalitate cu celelalte trei echipe din Grupa J.

În etapa a III-a, campionii României vor întâlni, la Arena Antonio Alexe, echipa belarusă Tsmoki Minsk, pe data de 8 ianuarie.