Celebrul Elon Musk, şeful Tesla şi Twitter, a fost detronat din fruntea topului celor mai bogaţi oameni ai lumii.

Potrivit BBC, care citează revista Forbes, care publică anual topul celor mai bogate persoane de pe planetă, Musk a fost detronat de francezul Bernard Arnault (73 de ani), CEO-ul grupului LVMH, care deţine mai multe branduri de lux, inclusiv Louis Vuitton, Tiffany & Co. şi Sephora.

Sursa citată notează că averea lui Arnault se ridică la 188 de miliarde de dolari, în timp ce a lui Musk este de 178 de miliarde de dolari.

Arnault s-a aflat ani de zile în topul celor mai bogaţi oameni din lume, scrie Ndtv.com, dar spre deosebire de multe personalităţi din top, el se ține departe de lumina reflectoarelor. 

Doar în 2021 grupul LVMH a generat vânzări de 68 de miliarde de dolari.

Averea lui Musk a scăzut în ultimul an de la 185 de miliarde de dolari la 178 de miliarde, după ce preţul acţiunilor Tesla s-a prăbuşit. Magnatul a cumpărat în octombrie anul acesta platforma de socializare Twitter cu 44 miliarde de dolari. De atunci el este tot mai criticat din cauza valului de concedieri din cadrul companiei, dar şi pentru că a decis reactivarea conturilor unor personalităţi controversate, inclusiv a fostului preşedinte Donald Trump, mai scrie BBC. Elon Musk deține şi companiile SpaceX şi Nauralink.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!