Un bărbat în vârstă de 52 ani din Girişu de Criş a fost arestat preventiv pentru 30 zile, iar poliţiştii au emis ordin de protecţie împotriva lui, după ce şi-a atacat şi tâlhărit fosta iubită pe stradă şi i-a distrus uşa casei cu un topor. 

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 1 decembrie, în acest an. "În jurul orei 16.30, s-ar fi deplasat la locuința unei femei de 49 de ani, din municipiul Oradea, fosta sa concubină, ar fi pătruns în curtea imobilului fără drept și fără consimțământul proprietarei, iar cu un topor găsit în incinta curții, ar fi degradat ușa de acces în locuință", scrie în informare. 

După ce s-a "răcorit", individul a vrut să plece, însă la ieşirea din curte, a observat-o pe femeie pe stradă. Aşa că a urmărit-o şi, într-o zonă mai ferită, a bruscat-o şi i-a smuls din mână telefonul mobil, cauzându-i un prejudiciu estimat la 1.100 de lei, dar şi mai multe leziuni care, însă, nu au necesitat zile de îngrijiri medicale.

Reclamat la Poliţie, bărbatul a fost găsit duminică, 3 decembrie. Se numeşte Iosif Popoviciu, are 52 ani şi a fost reţinut în aceeaşi zi, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tâlhărie, violare de domiciliu şi distrugere.

Pe numele lui, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea au emis un ordin de protecţie provizoriu, interzicându-i să se mai apropie de fosta concubină, de casa şi locul ei de muncă, dar şi să o contacteze în vreun fel.

Măsura s-a luat "în urma evaluării riscului iminent la adresa vieții, integrității fizice sau libertății femeii de 49 de ani", şi s-a dispus, deocamdată, pe o perioadă de 5 zile.

De asemenea, oamenii legii au recuperat de la bărbat telefonul mobil furat de la fosta iubită.

Luni, el a fost condus în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar în urma audierii, bărbatul a fost condus la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. Solicitarea a fost admisă în aceeaşi zi. 

Măsura mai poate fi contestată de bărbat la Tribunalul Bihor. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!