Şoferul din Sălaj care, luna trecută, în timp ce se afla în PTF Borş II, a lovit intenţionat cu TIR-ul un tânăr, a ajuns la Spitalul de Psihiatrie Ştei.

După cum a relatat BIHOREANUL, Szőcs Zoltán Géza fusese eliberat din arest, marţi, de un complet de judecători de la Tribunalul Bihor. Aceştia i-au admis contestaţia împotriva arestării preventive dispuse de Judecătoria Oradea pe 16 noiembrie, după ce omul a lovit intenţionat cu TIR-ul un tânăr şi a distrus parbrizele a două camioane.

Tribunalul a considerat că fapta comisă nu prezintă un pericol prea mare şi a dispus ca Szőcs să fie plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi România, de a exercita profesia de conducător auto, dar şi de a conduce vreo maşină, până la finalizarea cercetărilor pornite pe numele lui de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Hotărârea Tribunalului fiind definitivă, sălăjanul, care era în sala de judecată, a fost eliberat imediat.

În aceeaşi zi, însă, un alt judecător de la aceeaşi instanţă a avut de soluţionat o altă cerere, făcută de astă dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde dosarul individului a ajuns după ce acuzaţia acuzaţia de lovire i-a fost schimbată în tentativă la omor. 

Pentru că în timpul cercetărilor Szőcs fusese supus unei expertize psihiatrice care a arătat că are probleme medicale, Parchetul a solicitat să fie internat forţat, pentru tratament. Acest nou proces a fost programat pentru marţi după-amiaza, iar instanţa a admis solicitarea procurorilor. Numai că, fiind eliberat mai devreme de ceilalți judecători, între timp omul plecase...

Bărbatul a ajuns marţi seara, în jurul orei 20, la Poliţia din Nuşfalău, unde trebuia să se prezinte, conform primei hotărâri judecătoreşti, ca să i se prezinte obligaţiile şi interdicţiile pe care le are. Acolo a aflat că, de fapt, va fi reţinut pentru a fi internat la spital.

"Un echipaj al Serviciului de Investigaţii Criminale Sălaj l-a ridicat pe bărbat, în aceeaşi seară, şi l-a condus la o unitate specializată", a confirmat BIHOREANULUI Ioana Lascău, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj. 

Deşi hotărârea Tribunalului Bihor este executorie, aceasta nu e definitivă, iar Szőcs o mai poate contesta la Curtea de Apel Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!