Interlopul care, joi după-amiază, a tras cu un pistol cu bile într-un magazin din Oradea în timpul unei altercaţii și a rănit două persoane a fost prins.

Sergiu Boşca a fost găsit în noaptea de joi spre vineri de poliţişti. El a fost ridicat de anchetatori şi se află în custodia Poliţiei Bihor, unde este audiat pentru incidentul produs în magazinul Profi City de la intersecţia Bulevardului Decebal cu strada Tudor Vladimirescu. 

După cum a dezvăluit în exclusivitate BIHOREANUL, scandalul a izbucnit joi în jurul orei 17.30. Boşca intrase ca să-şi cumpere un hotdog, iar în timp ce aştepta, în magazin a mai apărut Varga Zoltan, zis "Ţigu", însoţit de soţia sa. Cei doi s-au certat pe seama unei datorii pe care Boşca o avea de achitat, după cum au relatat martorii.

Varga şi-a băgat mâna în geanta lui Boşca, să îi ia portofelul, moment în care acesta din urmă a scos un pistol și l-a amenințat că-l împușcă. Conform martorilor, acela a fost momentul în care cearta a degenerat în bătaie.

Cei doi s-au îmbrâncit, Varga striga după Poliţie, iar Boşca a început să tragă cu pistolul. "L-a nimerit pe Varga în spate, iar pe soţia acestua în mână", a declarat un martor al evenimentului, pentru BIHOREANUL

La locul incidentului au sosit, în scurt timp, mai multe echipaje de polițiști de ordine publică, de la Biroul de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea, de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciul de Investigații Criminale, respectiv criminaliști.

Potrivit unui comunicat transmis ulterior de Poliţia Bihor, cele două persoane rănite au fost transportate la spital, pentru investigații medicale, „leziunile suferite nefiind de natură să le pună viața în pericol”.

În timp ce oamenii legii îl căutau, Boşca a postat un filmuleţ pe reţelele de socializare, cu un text de două fraze în care îşi prezenta propria variantă legată de incident.

Înregistrarea a fost făcută chiar de agresor, în timpul altercației, iar în ea se vede cum Varga se afla deja la uşa magazinului, când Boşca a strigat, reproşându-i victimei sale că este "cămătar, sifon", care "bagă mâna cu japca în borsetă" şi că "trimiţi Poliţia pe mine", cerându-i insistent "lasă-mă în pace". Apoi a izbucnit bătaia.

Vezi mai jos înregistrarea:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!