Tânărul de 19 ani din Săcueni care, luni seara, s-a urcat beat şi fără permis la volanul maşinii, a provocat un accident rutier şi a fugit, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 29 de zile.

Măsura a fost dispusă la Judecătoria Marghita, unde tânărul, pe nume Gall Arnold, a fost prezentat de procurorii de la Parchetul local, care l-au inculpat pentru conducerea unui autoturism fără a poseda permis de conducere și sub influenţa băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului rutier fără acordul organelor de poliţie, respectiv vătămare corporală.

Acuzele au fost formulate în urma accidentului rutier produs luni seara pe drumul județean 767A, în localitatea bihoreană Sânnicolau de Munte, anunţat la numărul de urgenţă 112 la ora 23.10.

Poliţiştii trimişi la locul accidentului l-au găsit în maşina lovită doar pe pasager, un bărbat de 39 de ani. Bărbatul fusese rănit şi a fost transportat la spital, unde a fost internat la Secţia de Neurochirurgie cu leziuni ale coloanei cervicale.

În aceeaşi noapte, agenţii rutieri l-au găsit şi pe fugar, descoperind că, pe lângă faptul că nu avea permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule, era și băut, cu o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, iar miercuri a fost prezentat de procurori în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Măsura dispusă de Judecătoria Marghita mai poate fi contestată de inculpat la Tribunalul Bihor.