Trotuarul care leagă magazinul Crişul de pietonalul străzii Republicii va fi extins şi pietruit. Lucrările de reamenajare a zonei au fost adjudecate de o asociere de firme reprezentată de compania Gavella, din care mai fac parte Porfido ed Arte Consorzio Stabile, Edilrum Construct şi Ritmoteh pentru suma de 2,7 milioane lei, cu TVA inclus.

"Lucrările au fost licitate cu proiectare şi execuţie, ceea ce înseamnă că proiectarea va dura o lună, până undeva la jumătatea lunii decembrie, după care, în funcţie de starea vremii, în februarie sau martie ar putea începe execuţia efectivă, care va dura trei luni", a declarat viceprimarul Florin Birta, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, investiţia vizează pietonalizarea zonei. "Lucrările urmăresc lărgirea trotuarului cu 2,5 metri începând din strada Braşovului până în strada Gheorghe Dima. Încercăm astfel să amenajăm un centru mai prietenos cu pietonii. În acestui proiect trotuarul va avea o lăţime de peste zece metri", a spus Birta.

Conform proiectului, întreaga zonă va fi pietruită cu porfir maroniu de diferite nuanţe, după modelul celui din Piaţa Unirii şi al piaţetei din faţa magazinului Crişul, parcările din zona Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor vor fi desfiinţate pentru lărgirea trotuarului, iar trecerea pentru pietoni din dreptul străzii Dunărea va fi denivelată.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, proiectul vizează amenajarea unui culoar pietonal care să lege Piaţa Unirii de magazinul Crişul. În acest sens, în cursul anului viitor va fi scoasă la licitaţie reamenajarea Pieţei Ferdinand, care va fi pavată la rândul său.