Aleşii orădenilor vor dezbate în şedinţa de Consiliu Local de marţi, 23 octombrie, "Regulamentul privind controlul reproducerii tuturor câinilor de pe domeniul public sau privat". Normativul prevede obligativitatea microcipării şi sterilizării tuturor câinilor în vârstă de peste 6 luni. "Toţi câinii de pe raza municipiului Oradea vor fi recenzaţi, după care vor fi introduşi într-o bază de date gestionată de Primărie", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Potrivit regulamentului, vor fi exceptaţi de la sterilizare câinii pentru care operaţia reprezintă un risc major, lucru care trebuie certificat de un medic veterinar, câinii utilitari folosiţi de nevăzători sau persoanele cu handicap şi câinii de rasă destinaţi reproducerii controlate pentru care deţinătorul poate prezenta carnet Pedigree.

Orădenii care nu doresc să îşi sterilizeze animalele de companie din considerente personale vor fi obligaţi să achite o taxă de 100 lei pe câine pe an. Sumele colectate vor fi folosite pentru întreţinerea câinilor din adăpostul de animale fără stăpân aflat în gestionarea Administraţiei Domeniului Public.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Cruciada maidanezilor: Primăria pregăteşte castrarea cîinilor din casele orădenilor"