Se spune că în Somalia copiii n-au primit cadouri de Crăciun pentru că nu au fost cuminţi. Adică nu s-au spălat pe mâini înainte de mâcare şi nici n-au mâncat tot. Moşul însă nu ştia că de fapt pe acolo nu prea curge apa, iar de mâncare nici nu poate fi vorba.

Din această poveste ministrul Sănătăţii nu a învăţat mai nimic. Aşa se face că a cerut impozitarea mâncării de tip fast-food. Parcă-l văd pe domnul ministru cum îi dojeneşte pe cei care stau la coadă la şaormărie. «Măi, oameni buni, nu mai băgaţi atâtea E-uri în voi. Mai bine treceţi pe somon, fructe de mare, broccoli şi în general pe mâncăruri bio». Trebuie să fii picat din lună să ceri oamenilor să mănânce sănătos ca în Occident într-o ţară unde marea problemă a populaţiei este să aibă ce pune pe masă.

O altă idee născută de guvernul lui Boc al IV-lea cere ca de acum înainte drepturile de autor să fie supraimpozitate. Dacă în alte ţări guvernele sprijină câinele de pază al democraţiei, la noi nu doar că acesta e pus în lanţ, ci de-a dreptul eutanasiat.

Cât se câştigă prin acest impozit nimeni nu poate şti fiindcă el se aplică unor venituri virtuale. Pentru că dacă ziaristul nu scrie, nu câştigă, iar dacă actorul nu joacă, nu poate plăti impozit.

Dar poate că aceasta este strategia de guvernare: puterea vrea să jefuiască ţara în linişte. În vreme ce se clamează că se fac mari economii salariale la bugetari, organele de represiune aflate în slujba puterii primesc sporuri de-a dreptul neruşinate. În timp ce presa e practic desfiinţată, vedem că prosperă cei de la DNA, PNA, CNA, Miliţie, Poliţie, Justiţie, STS, UTC, TBC, Doi şi-un sfert, Trei fără zece, Patru jumate, Parchet, Linoleum şi Mochetă.

Marele nostru cârmaci reales a început să confunde petrolierul România cu o corabie în care 22 de milioane de nenorociţi sunt puşi să tragă din greu la galere numai pentru ca alde Nuţi din Pleşcoi să poată face în linişte ski nautic.