Aproximativ 120 de persoane, rude şi prieteni, au înconjurat, joi după-amiază, sicriul lui Mihai Dumbrovan, la slujba de înmormântare oficiată de un preot catolic la la Capela orăşenească din Cimitirul Municipal.

Slujba a început la ora 3, însă înainte de asta, prietenii interlopului au mărşăluit cu maşinile în centrul oraşului, într-un gest de respect faţă de victimă dar şi de protest faţă de decizia procurorilor de a-l cerceta în libertate pe ucigaşul acestuia, Raul Zetocha.

Îmbarcaţi în 35 de maşini, toate având fotografia lui Dumbrovan lipită pe parbriz, protestatarii au pornit din spatele hotelului Nevis din Ioşia, acolo unde s-a ţinut priveghiul, au înconjurat centrul oraşului, pe lângă Teatrul de Stat şi s-au oprit în Piaţa Independenţei de unde, apoi, au pornit în şir spre cimitir.

Slujba de înmormântare s-a ţinut atât în limba maghiară cât şi română, pentru a fi înţeleasă de toţi ce prezenţi, iar prin discursul său, preotul a încercat şi să-i determine pe apropiaţii interlopului să renunţe la eventualele idei de răzbunare. "Vine Crăciunul, trebuie să ne gândim la iertare", a spus părintele.

Sicriul a fost aşezat, apoi, într-o maşină funerară, care l-a dus pe Mihai la mormânt. Coloana de oameni s-a întins pe câteva zeci de metri, oamenii comentând aprins despre crimă dar mai ales despre faptul că ucigaşul interlopului este în libertate.

"Noi am ţinut la acest om, pentru noi a fost un şoc ce s-a întâmplat. Atât modul în care a murit dar mai ales faptul că ucigaşul lui e liber. Asta în timp ce pentru orice scandal, oricât de mic ar fi, se dă mandat de arestare", a explicat BIHOREANULUI Constantin Mărie, unul dintre prietenii interlopului.

Deşi Raul Zetocha a cerut protecţie din partea poliţiştilor, susţinând că îi e teamă de faptul că prietenii lui Dumbrovan se vor răzbuna, Mărie spune că nu are motive. "Nu i-am făcut nimic, nu l-am ameninţat, nimic. Este treaba justiţiei să-l pedepsească", a mai spus Mărie.

Mişi, aşa cum îl strigau amicii, a fost ucis în noaptea de luni spre marţi, înjunghiat cu mai multe lovituri de cuţit, după ce a spart geamul maşinii în care se afla Raul Zetocha împreună cu prietena sa. Criminalul său a fost învinuit pentru omor şi este anchetat în stare de libertate, procurorii motivând decizia prin faptul că probele strânse conduc spre ideea că tânărul ar fi fost în legitimă apărare.

Citiţi pe această temă şi articolele

Crimă pe Transilvaniei: un interlop a murit înjunghiat cu 15 lovituri de cuţit, ucigaşul îşi cere scuze pe Facebook!

Criminal în libertate: Deşi s-a cerut în arest, procurorii îl anchetează în libertate pe ucigaşul interlopului Dumbrovan