N-a ţinut decât trei zile! Societatea de termoficare a oprit miercuri dimineaţă furnizarea agentului termic pentru încălzire către punctele termice pe care le administrează datorită încăzirii temperaturilor medii nocturne la peste 10 grade Celsius vreme de trei nopţi consecutiv.

Măsura a fost luată şi pe fondul nemulţumirii orădenilor care s-au trezit la începutul săptămânii cu caloriferele fierbinţi în vreme ce temperaturile de peste zi au urcat şi la 20 de grade Celsius.

"Bine că este CET-ul în faliment, dar calorifele duduie în vreme ce afară e cald. La gerul Bobotezei o să se ia căldura şi o să ne spună că nu au cărbune că l-au ars în toamnă. Să facă bine să opreasă încălzirea nu să bage zâzania în vecini de scară care se ceartă că unii vor încălzire iar alţii nu", a reclamat o orădeancă.

Aceasta este cea de-a doua oară când Termoficare Oradea opreşte încălzirea după ce pe 11 octombrie a sistat furnizarea agentului termic datorită încălzirii vremii iar pe 20 octombrie a reluat serviciul ca urmare a scăderii temperaturilor pe timpul nopţii.

Profitând de sistarea furnizării de agent termic societatea de termoficare va sista în cursul zilei de joi furnizarea apei calde către punctele termice 126, 127 şi 136 pentru efectuarea unor reparaţii la racordul comun primar din zona magazinului Profi din Bulevardul Dacia.

Intervenţia din 24 octombrie va afecta consumatorii situaţi în zona străzilor Dacia, George Călinescu, Aluminei, Sfântul Aposol Andrei, Târnavelor, Carpaţi, Fagului, Minerilor, Sovata, Dobreştilor, Lisabonei, precum şi consumatorii deserviţi de punctele termice proprii. Reluarea furnizării apei calde se va face tot joi, în cursul serii.