BIHOREANUL a avut dreptate! Valul de contestaţii depus de orădeni în urma deciziilor de supraimpozitare a clădirilor neînreţinute emise de Consiliul Local în ultima şedinţă de anul trecut la propunerea municipalităţii este urmat acum de revocări pe bandă rulantă ale hotărârilor iniţiale.

Deliberativul local a modificat joia trecută 14 hotărâri, scutind de supraimpozitare peste 45 de proprietari.

Conform raportului de specialitatea înaintat consilierilor locali, în majoritatea cazurilor a fost vorba de orădeni despre care în urma verificărilor în teren Poliţia Locală a constatat că nu sunt direct răspunzători pentru starea jalnică a imobilului pentru că deţin apartamente în interiorul unei curţi comune sau fără nicio legătură cu imobilul de la stradă.

Pe lista orădenilor scutiţi de suprataxare se numără o parte din proprietarii imobilelor situate la adresele Nicolae Jiga 34, Republicii 71, Ady Endre 24, Republicii 69, Samuil Micu-Klein 8, Piaţa Cazărmii 17, Vasile Alecsandri 10, Iuliu Maniu 10 şi Traian 7.

Consiliul Local a mai scos de pe lista imobilelor supraimpozitate clădirea situată pe strada Tudor Vladimirescu 38, care a fost trecută pe listă de două ori, adică şi dinspre strada Sulyok Istvan 2, imobilul din Cuza Vodă 80, care, de fapt, îi aparţine şi clădirea din strada Iuliu Maniu 36 - 38, pentru care proprietarii şi-au scos deja autorizaţie de reparaţii.

Primarul Ilie Bolojan a pus erorile înregistrate pe seama grabei generate de apariţia cu întârziere a Codului Fiscal care permitea supraimpozitarea clădirilor neîngrijite. "Pentru anul viitor va exista timp suficient Poliţia Locală să facă verificări temeinice, iar proprietarii acelor imobile să fie înştiinţaţi", a spus primarul.