Campionul K1 Adrian Maxim, arestat preventiv şi trimis în judecată săptămână trecută de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc, va rămâne în stare de arest preventiv. Deşi, iniţial, Tribunalul Bihor a decis să-l lase pe sportiv în libertate, sub control judiciar, procurorii DIICOT au contestat verdictul, iar Curtea de Apel Oradea le-a dat dreptate, dispunând ca Maxim să rămână, încă, după gratii. Soluţia a fost pronunţată luni şi este definitivă. 

După cum se ştie, Adrian Maxim a fost trimis în judecată pe 11 decembrie, după ce, pe 19 noiembrie, a încercat să vândă 1 kilogram de cannabis unui investigator sub acoperire. Drogurile proveneau din cultura unui consătean din Girişu de Criş, Bogdan Sălăjan, care, în timpul anchetei, le-a mai predat poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea încă 7 kilograme de droguri strânse de pe plantele puse la uscat în podul casei. 

Atât Maxim cât şi Sălăjan au fost reţinuţi chiar în ziua flagrantului, pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior ambii fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Pe 11 decembrie, cei doi au fost trimişi în judecată, inculpaţi pentru trafic de droguri de risc în formă continuată.

Citiţi amănunte exclusive din rechizitoriul sportivului în articolul: "Campionul drogurilor"