Veste proastă pentru frontieristul despre care Bihorel a dezvăluit că a scăpat de dosarul penal pentru şofat sub influenţa alcoolului după ce procurorii au decis că urmărirea lui nu prezintă interes. E vorba despre Francisc Gabera, cel care, în primăvară, beat fiind la volan, a fugit de agenţii rutieri, şi cu maşina, şi pe jos, până când a fost imobilizat şi încătuşat.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul Curţii de Apel, care a renunţat cu mărinimie la urmărirea penală, pe motiv că fapta nu-i atât de importantă încât să cheltuie banii statului cu el, iar alcoolemia de 1 la mie în sânge nu era atât de mare încât să-i "păteze" cazierul frontieristului. Altă părere a avut, însă, judecătorul chemat să confirme soluţia. Analizând întregul caz, prezentat doar lapidar în rechizitoriu, magistratul a stabilit că verdictul procurorului e "pe lângă".

Motivul? Asemenea incidente, în care suspecţii fug de răspundere, ba chiar încearcă să zădărnicească aflarea adevărului, cer "o ripostă mai fermă din partea organelor judiciare" şi nu justifică argumente legate de economii bugetare, mai ales că din dosar se vede că urmărirea penală a fost deja făcută, deci banii au fost demult cheltuiţi. Prin urmare, instanţa a desfiinţat soluţia, cerând Parchetului să completeze cercetările. Rămâne de văzut cu ce finalitate...