Toţi cei 40 de medici de la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi SMURD de la Spitalul Judeţean din Oradea, care şi-au depus luni demisiile, dar şi asistenţii care se gândeau să plece, rămân în sistem!

Cu toţii au decis, miercuri, să nu mai demisioneze, convişi de şeful UPU SMURD Bihor, Hadrian Borcea, care a ajuns la o înţelegere cu conducerea spitalului.

"Am avut o discuţie cu managerul spitalului şi s-a stabilit că se va creşte sporul de condiţii de muncă pentru toţi asistenţii din spital la minimul pe fiecare categorie în parte, adică spor pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase, condiţii de muncă periculoase, condiţii grele șamd", a explicat pentru BIHOREANUL, şeful UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea. 

Potrivit acestuia, deocamdată, medicii vor rămâne la sporul stabilit prin Hotărârea Consiliului Local de săptămâna trecută. 

Pe de altă parte, însă, spune medicul, în momentul intrării în vigoare a noilor prevederi legislative adoptate ca urmare a negocierilor purtate de ministrul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas, noile salarii se vor adopta în baza unor propuneri venite de la medicii şefi din spitale. "Propunerile de sporuri şi alocarea acestora vor veni de la medicul şef. Aceste propuneri vor fi analizate apoi de Comitetul director, Consiliul de Administraţie şi apoi de Consiliul Local, aşa cum e normal. Este înţelegerea la care am ajuns cu domnul manager Gheorghe Carp", a declarat  şeful UPU-SMURD Bihor.

"În urma discuţiilor cu colegii, am decis că ne vom retrage demisiile, dar trebuie să se ştie că un primar şi un manager au fost induşi în eroare de pseudo-specialişti. Acei pseudospecialişti au fost cauza acestui coşmar, a problemelor care ne-au obligat să recurgem la un astfel de gesturi extreme şi ne aşteptăm la o reacţie pe măsură din partea lor. Măcar să recunoască dezastrul pe care au fost cât pe ce  să-l provoace", a mai spus dr. Borcea.

După cum BIHOREANUL a mai scris, după aproape 11 ore de negocieri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi seară, că s-a decis modificarea legii salarizării, fapt care i-a determinat pe reprezentanţii SANITAS să anunţe că greva generală programată pe 11 mai nu se va mai ţine, dar și pe angajații UPU-SMURD să renunțe la demisii. Detalii pe această temă aici!