Managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, secondat de directoarea medicală a Maternităţii, dr. Lucia Daina, şi de directorul de îngrijiri, asistentul Florin Rob, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, începerea lucrărilor de reabilitare a secţiilor de obstetrică şi neonatologie OB I şi OB III.

Una din nouă

Potrivit informării făcute de Carp, proiectul - finanţat cu 6,98 milioane lei (TVA inclus) - face parte dintr-un program al Băncii Mondiale, iar Maternitatea Oradea se numără printre cele nouă din ţară care sunt modernizate din fonduri având această provenienţă.

Proiectantul lucrării este societatea Arhi Dinamic SRL, iar executantul desemnat în urma unei licitaţii Selina SRL, serviciul de supervizare urmând să fie asigurat de asocierea dintre companiile Eptisa România SRL şi Eptisa Servicios de Engineria SA Spania.

Proiectul are în vedere reabilitarea totală a etajelor I şi II ale corpului B al Maternităţii (cel construit în anii '80), ceea ce presupune înlocuirea instalaţiilor sanitare şi electrice, a celor de încălzire şi ventilare, a pardoselilor şi tâmplăriei (la uşi şi ferestre), a pereţilor, izolarea termică a faţadei, compartimentarea unor saloane pentru a fi amenajate cu grupuri sanitare proprii, dar şi reabilitarea subsolului clădirii, care va fi utilizat ca spaţiu de depozitare.

"Termenul de execuţie a lucrărilor este de 365 de zile calendaristice, începând de la data predării amplasamentului, care a fost luni, 6 august, dar noi sperăm să fie finalizate mai repede, în şase sau opt luni", a spus managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp.

De două zile, saloanele secţiilor care vor fi modernizate au fost relocate în clădirea veche a Maternităţii, pentru ca firma Selina să-şi poată face organizarea de şantier.

Prezentare cu întârziere

Daina.jpgDeşi nu acesta era subiectul conferinţei de presă, Carp s-a folosit de eveniment şi pentru a o prezenta public, cu întârziere de trei luni, pe noua directoare medicală a Spitalului Judeţean, doctoriţa Lucia Daina (foto), cea care îi succede în funcţie chirurgului Adrian Duşe.

"Doctoriţa Daina este conferenţiar universitar, specializată în domeniul sănătăţii publice şi în management sanitar, şi ocupă funcţia de director medical în baza unui examen, din data de 15 mai", a spus Carp, după ce jurnaliştii i-au imputat faptul că schimbarea nu a fost comunicată public imediat, la momentul potrivit.