Pentru că în ultimii peste 15 ani mai multe spaţii ale Maternităţii deveniseră neoficial proprietatea şefilor mai mici sau mai mari care le foloseau, în timp ce pacientele trebuiau duse la ambulator sau la aparatul de radiologie prin curtea unităţii, iar studenţilor le erau ţinute cursuri pe holul de la intrare, actuala conducere a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie a elaborat încă de anul trecut un proiect de redimensionare a acestor spaţii.

Rezultatele au şi început să se vadă. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Primăriei, dat publicităţii luni, cu ocazia lucrărilor de reabilitare a ambulatorului a fost redimensionat şi spaţiul farmaciei.

Farmacia ocupa până acum peste 1.000 de metri pătraţi, mai grav fiind faptul că din această cauză pacientele internate în spital care trebuiau să facă investigaţii radiologice erau nevoite să ocolească prin curtea unităţii. Potrivit comunicatului Primăriei, reducerea spaţiului ocupat de farmacie la 600 metri pătraţi a permis crearea unui acces direct din spital spre ambulator, fapt care până acum era posibil doar la parter.

Tot în spaţiul dislocat de la farmacie au fost amenajate patru vestiare pentru medici, fiecare dotat cu duş propriu, dar şi o sală de conferinţe pentru cursuri.

Conform informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al Primăriei, lucrările declanşate la finele lunii noiembrie pentru reabilitarea ambulatorului au ajuns la o treime din ceea ce trebuie făcut, urmând să fie finalizate până la sfârşitul acestui an.

O altă măsură luată de conducerea Maternităţii a fost reducerea cu două treimi a spaţiului pe care îl ocupa firma privată de spălătorie, pe spaţiile astfel economisite fiind în curs de amenajare şapte vestiare care vor deservi cele 257 de asistente, infirmiere şi îngrijitoare, toate vestiarele urmând să fie dotate cu grupuri sanitare, cabine de duş şi dulapuri pentru păstrarea hainelor de stradă. În prezent, personalul mediu foloseşte în acest scop subsolul Maternităţii, lăsat de peste 20 de ani în paragină.

Ceea ce nu scrie în comunicatul Biroului de Presă al Primăriei, dar a aflat BIHOREANUL, este că în urma diminuării spaţiilor alocate farmaciei, farmacista Mioara Lepădatu (soţia consilierului municipal Nicuşor Lepădatu) a făcut o plângere către Direcţia de Sănătate Publică. Asta chiar dacă, înainte, amenajase farmacia astfel încât ajunsese să deţină o mică bucătărie şi un fel de sufragerie, plus un birou, doar pentru uzul personal.