Așa cum se întâmplă în fiecare noapte de 31 decembrie, Piața Unirii din Oradea a fost cel mai aglomerat loc din oraș la trecerea dintre ani. Mii de oameni au lăsat 2023 în urmă și l-au întâmpinat pe 2024 în centrul urbei, sărbătorind alături de cunoscuți și necunoscuți primele momente din noul an.

Cu jumătate de oră înainte de miezul nopții, Piața Unirii era aglomerată, iar chiar în ultimele clipe din anul trecut, parcă nu mai aveai loc nici să pui o sticlă de șampanie pe jos.

De asemenea, bisericile din centrul municipiului s-au dovedit neîncăpătoare pentru mulțimile de oameni dornici să se roage, alături de preoți, pentru un an nou mai bun. În Biserica cu Lună, de pildă, cu 30 de minute înainte de miezul nopții nu se mai putea intra, din pricina numărului mare de credincioși.

Momentul culminant al nopții a fost când, în Piața Unirii, îmbrăcați festiv, orădeni mici și mari, dar și turiști care au ales să petreacă Revelionul în orașul de pe Crișul Repede, au numărat împreună ultimele secunde din 2023.

De îndată ce România a intrat în anul 2024, au strigat „La mulți ani!”, au deschis sticlele de șampanie, au ciocnit paharele cu cei din jurul lor, s-au îmbrățișat, s-au pupat și și-au urat numai de bine. 

Cadoul pentru orădeni la trecerea între ani a fost un spectaculos foc de artificii. Întins pe mai bine de șapte minute, jocul de lumini din cer a atras toate privirile din Piața Unirii, dar nu numai.

Focul de artificii a fost urmărit și din alte zone din oraș. De pildă, pe Podul Dacia, zeci de orădeni care locuiesc la blocurile din jur ori au petrecut la restaurantele din apropiere s-au adunat, special pentru a urmări spectacolul.

La mulți ani!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!