Primăria Oradea va oferi, la fel ca anul trecut, 2.700 de porţii de fasole cu ciolan şi varză murată orădenilor care vor lua parte la festivităţile de 1 Decembrie.

La capacitate maximă

Fasolea, gătită la popota militară a Garnizoanei Oradea, va fi distribuită în caserole începând cu ora 14, în Piaţa Unirii, după încheierea paradei militare din Centrul Civic.

Deşi anul trecut porţiile cu meniul tradiţional de 1 Decembrie s-au epuizat în doar două ore, mulţi doritori plecând acasă dezamăgiţi, municipalitatea nu a majorat cantitatea de fasole gătită.

"Anul acesta am vrut să mergem pe 5.000 de porţii dar, din păcate, aceasta este capacitatea maximă pe care o poate produce bucătăria popotei garizoanei", a explicat pentru BIHOREANUL directorul administrativ al municipalităţii, Mircea Oaie.

Pentru orădenii care nu vor să aştepte la rând minute în şir, municipalitatea va amenaja un punct de distribuţie separat, unde porţiile vor fi comercializate la un preţ modic de 5 lei. Încasările vor acoperi parte din costurile cu organizarea evenimentului.

Anul trecut, din 2.700 de porţii preparate au fost livrate contra-cost doar 450. Majoritatea participanţilor la festivităţi au preferat să stea stea la coadă o jumătate de oră pentru un meniu gratuit.

Festivităţile de 1 Decembrie vor începe la ora 11, în faţa statuii Mihai Viteazul din Piaţa Unirii şi vor cuprinde ceremonialul militar şi religios. Pentru ora 13 este programată parada militară din Centrul Civic, de la ora 17:45 este programată retragerea cu torţe pe străzile pe ruta Republicii – Teatru – Piaţa Unirii, după care festivităţile se vor încheia la ora 18 cu un foc de artificii.