La iniţiativa medicului sportiv Marian Fliţa, în această săptămână a demarat la Orăşelul Copiilor "Maratonul vaccinării sportivilor".

Este vorba despre o campanie prin care sunt încurajaţi sportivii să se vaccineze, dar - conform medicilor de la centrul de vaccinare de la Orăşelul Copiilor - şi un ajutor pentru aceştia, pentru că "ei sunt prinşi în competiţii, cantonamente şi de multe ori nu au timp, dar astfel s-a creat un program numai pentru ei".

Startul "Maratonului vaccinării sportivilor" în Bihor a fost dat luni după-amiază, când la centrul de vaccinare din cadrul Orăşelului Copiilor au fost prezente conducerile AJF Bihor (în frunte cu preşedintele Radu Bitea), CSU Oradea (director Sorin Buhaş), LPS Bihorul Oradea (director Dan Matei), antrenorii Lucian Ciocan, Emil Morar, Rodian Achimescu, Romeo Tulkos, Remus Heredeu, Cristian Ungur şi Călin Capotă, fostul internaţional Alexandru Boc, fotbaliştii Adrian Barabaş, Constantin Roşu, Claudiu Codoban, dar şi alţi sportivi sau oficiali.

La prima acţiune s-au vaccinat doar zece sportivi, dar de atunci, în fiecare zi, de la ora 8 până la 20, sportivii care doresc să se vaccineze o pot face.

Conform medicului Marian Fliţa, se administrează dozele de vaccin Pfizer şi Johnson & Johnson. 

"Este un demers logic pentru sănătate, dar şi pentru redresarea mişcării sportive. Dincolo de efectele pozitive în contextul pandemiei de Covid-19, vaccinarea este cea mai puţin costisitoare măsură pentru sportivi şi cluburi, aceştia nemaifiind obligaţi să se testeze în perspectiva participării la competiţii", a declarat coordonatorul campaniei, dr. Marian Fliţa.