Poliţia Locală din Oradea a sancţionat luni constructorul care ridică un bloc în strada Tudor Vladimirescu în urma reclamaţiilor făcute, în aceeaşi zi, de către un orădean.

„Noroiul este împrăştiat pe stradă!”

Echipajele Poliţiei Locale au ieşit să verifice situaţia în urma unei sesizări făcute prin aplicaţia Oradea City Report.

„Pe strada Tudor Vladimirescu 85 se poartă pământ cu maşini mari de mai bine de o lună şi nu sunt curăţate la ieşirea de pe teren, iar noroiul este împrăştiat atât pe Tudor Vladimirescu, cât şi pe străzile învecinate", a reclamat pe platforma menționată, luni dimineaţă, un orădean.

„Normal ar fi să cureţe roţile de noroi înainte de intrarea pe carosabil şi să nu murdărească tot oraşul de noroi", a adăugat cetățeanul.

Întâi avertisment, apoi amendă

În teren, polițiștii locali au văzut că cele reclamate se confirmă.

„Poliţiştii locali au constat că urmele de noroi lăsate de maşini provin de la şantierul unui bloc de locuinţe pe care Prima îl construieşte pe strada Tudor Vladimirescu între magazinul Penny şi blocurile ARED", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Poliţiştii locali au sancţionat cu avertisment una dintre firmele implicate în construcția blocului, Sivadum Prest, şi au cerut curățarea carosabilului (foto jos). Măsura a fost luată în contextul în care constructorii se află la prima abatere. 

„Faţă de cele constatate, agenţii din teren au dat constructorului măsuri de menţinere a curăţeniei în zona şantierului, în caz contrar acestea putând fi sancţionat contravenţional în baza Hotărârii de Consiliu Local 909 din 2009”, a spus Milian.

Conform normativului, în funcţie de gravitatea faptei, sancţiunile variază între 1.000 lei şi 2.500 lei.

Situație similară pe Făgărașului

Tot luni, după verificări în teren, poliţiştii locali din Oradea au sancţionat cu avertisment, pentru fapte similare, şi constructorul căminelor studenţeşti din strada Făgăraşului (foto jos).

Potrivit directorului Milian, în fiecare zi, de luni până sâmbătă, poliţiştii fac zilnic între 5 şi 10 verificări ale autovehiculelor grele în trafic pentru a constata eventuale nereguli.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!