După ce la sfârşitul săptămânii trecute Biroul de presă al Primăriei anunţa că primarul Ilie Bolojan l-a numit prin dispoziţie pe viceprimarul Gheorghe Carp ca reprezentant al Primăriei în consiliile de administraţie ale trei din cele patru spitale preluate de municipalitate, în cursul zilei de luni şeful executivului a revenit asupra acestei decizii.

În urma dezvăluirii făcute de BIHOREANUL, care a arătat că potrivit Legii 161 din 2003 funcţia de viceprimar este incompatibilă cu calitatea de reprezentant în CA al unei entităţi subordonate Consiliului Local, Gheorghe Carp nu a mai fost numit în conducerea spitalelor. "Nu am semnat decizia de numire. Urma să o fac în cursul zilei de astăzi, dar nu am mai făcut-o. Voi desemna un alt reprezentant al primarului în cursul zilei de mâine", a declarat pentru BIHOREANUL Ilie Bolojan.

Primarul a ţinut să precizeze că revenirea asupra deciziei iniţiale nu înseamnă o recunoaştere a faptului că viceprimarul nu poate face parte din consiliile de administraţie ale spitalelor pe motiv de incompatibilitate. "E o interpretare forţată a legii, dar nu vrem să avem probleme. Decât să ajungem în instanţă şi să ne trezim ulterior că toate deciziile semnate de acesta sunt atacate în cascadă mai bine nu ne asumăm acest risc", a mai spus Bolojan.

Revin Foldes şi Foncea

În vreme ce primarul Ilie Bolojan se gândeşte încă la omul potrivit, Consiliul Local i-a desemnat deja în şedinţa de luni pe cei doi reprezentanţi ai deliberativului local în consiliile de administraţie ale spitalelor Municipal, de Obstetrică şi Ginecologie, de Psihiatrie şi de Pneumoftiziologie. Întrucât reprezentanţii PDL au refuzat să facă o nominalizare, consilierii UDMR l-au propus pe doctorul Foldes Adalbert, fost consilier local, iar liberalii l-au nominalizat pe economistul Dacian Foncea, fost director al spitalului de Pneumoftiziologie.

Cele două propuneri au fost votate cu o singură abţinere. La rândul său, primarul Ilie Bolojan i-a propus ca supleanţi pe Simona Ardelean, şeful Biroului Management Spitale din cadrul Primăriei, fost director al Casei de Asigurări de Sănătate, şi pe Dorel Dulău, consilier în cadrul aceluiaşi compartiment.

Consiliile de administraţie ale celor patru spitale orădene vor fi formate din doi reprezentanţi ai Consiliului Local, doi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor şi câte un reprezentant al primarului şi al Universităţii, întrucât este vorba de spitale clinice. Acestora li se pot alătura doi membri care nu vor avea însă drept de vot.