Un caz foarte ciudat la Sorbonica. Lectorul universitar Francisc Ioan Hathazi, de la Facultatea de Inginerie şi Tehnologia Informaţiei, fost candidat la Parlament şi la Primăria Oradea din partea PRM-ului, are o problemă. A intrat pe videochat de la locul de muncă, iar o jună l-a înregistrat cum se masturba. Apoi fata i-a cerut bani, chestie care este şantaj în toată regula.

Evident, domnul Hathazi neagă ipostaza în care a fost surprins în timp ce folosea tehnici de manipulare. Pozele arată însă clar că e un om de dreapta, pentru că mâna stângă era pe mouse. Iar reacţia bleagă a domniei sale în faţa şantajului dă de bănuit că de fapt pozele şi ipostazele sunt cât se poate de reale.

Eu auzisem că destule cadre universitare o cam freacă. Dar nu mi-am imaginat niciodată că o fac la propriu, ba mai mult, că se şi filmează în timpul acţiunii. Să recapitulăm: declararea unui număr fals de studenţi, care a dus la un prejudiciu de 25 milioane de euro, emiterea de diplome false, lucrări plagiate şi pedepsite de justiţie... Numai acuzaţii de masturbare la locul de muncă mai lipseau!

Văzând imaginile cu activitatea domnului lector, mă întreb: s-a declanşat în sfârşit la Sorbonica operaţiunea "mani pulite"? O fi vrut omul să arate că ce-i în mână nu-i minciună? Se antrena pentru un concediu la Las Palmas? Dintr-o serie de incertitudini, un singur lucru e clar: ar fi recomandabil ca monitoarele de la citadela universitară orădeană să fie dotate cu ştergătoare de parbriz.