Veste bună pentru studenții Departamentului de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității din Oradea: vor învăța într-un laborator dotat cu tehnică nouă și modernă.

Investiția de 20.000 de euro a fost realizată de compania EBM-PAPST Oradea și a constat în echipamente de electronică de ultimă tehnologie, conform unui comunicat al Universității din Oradea.

În plus, parteneriatul dintre cele două entități le aduce studenților și posibilitatea de a face stagii de practică plătite în firma multinațională.

„Colaborarea dintre Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației și Compania EBM-PAPST Oradea s-a dovedit una fructuoasă, cea din urmă susținând dezvoltarea viitoarei generații de ingineri pregătiți la Universitatea din Oradea, aceștia având posibilitatea de a face stagii de internship remunerate și de a realiza proiecte de diplomă în cotutelă cu specialiștii companiei. Printre altele, un factor important de care pot beneficia studenții universității orădene este efectuarea de către studenți a practicii de domeniu și de specialitate în cadrul companiei”, a mai transmis Universitatea.

Grupul EBM-PAPST are sediul central în Germania și produce ventilatoare și motoare electrice.

În Oradea, compania a început activitatea în decembrie 2017, iar în prezent are aproape 450 de angajați. La finele anului 2023, EBM-PAPST Oradea a ajuns la o cifră de afaceri de aproape 65 de milioane de euro.

Articole pe aceeași temă:
Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!