Bine i-a făcut Armata lui Bolojan că l-a sabotat cu ocazia dezvelirii statuii Regelui Ferdinand Întregitorul! Pentru că la ora asta Armata nu este a ţării, a poporului, ci a infractorilor care conduc România, a generalilor ceaușiști care furau din rația soldatului și care au dat ordin să se tragă în populație la Revoluție.

În acest moment, la cârma Armatei este un Leș, că așa-l cheamă pe ministru, Gabriel Leș. Eu nu mă leg de faptul că a ajuns capul Armatei fără să pună mâna pe armă. Se știe că, pentru a putea să faci armata, trebuie să treci de niște teste minimale, fizice și psihice, și probabil omul nu s-o fi calificat.

Grav este că în logica în care Leșul Armății a decis să nu trimită pentru defilare niște ostași, s-ar putea să se meargă și mai departe. Numai așa ne vom trezi că, în cazul în care țara intră - Doamne ferește! - într-un război, ministrul să nu apere Oradea, pe motiv că primarul este liberal.

Mie îmi pare rău de adevărații soldați cărora li s-a interzis să participe la evenimente. Ei chiar nu au nicio vină, trebuie să respecte dispozițiile șefilor lor. Și uite, în asta rezidă măreția Armatei! Orice imbecil cu funcție înaltă poate da orice dispoziție idioată pe care subalternii sunt obligați să o respecte, conform principiului "ordinul se execută, nu se discută".

Cred că e mare bucurie acum în rândul generalilor expirați, care dau iama prin frapierele de la Oituz. Și-au arătat musculatura, deși eu cred că mai degrabă ne-au întărit convingerea că ceea ce se vede la radiografie nu e nicidecum o circumvoluțiune, ci doar urma de la chipiu.

Sunt convins că primarul Ilie Bolojan a suferit din cauza celor întâmplate, mai ales că are o apetență spre ceremonialul militar. Dar sper că lacrimile erau de la emoția momentului dezvelirii statuii și nu de ciudă că prin fața statuii lui Ferdinand nu au defilat cei care acum alcătuiesc armata unui partid.