Parlamentarul bihorean Lakatos Peter, membru în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, a fost singurul din cei peste 300 de membri ai Consiliului Reprezentanţilor Unionali al UDMR, reuniţi vineri la Târgu Mureş, care s-a opus prin vot intrării Uniunii la guvernare alături de PDL.

În momentul când a luat cuvântul la tribuna CRU, Lakatos şi-a argumentat poziţia, potrivit Mediafax, invocând momentul în care preşedintele Traian Băsescu a spus despre sine însuşi că este comunist şi că "are reţete comuniste pe care le aplică cu succes".

Lakatos a dat de înţeles încă de joi că se opune alianţei cu PDL, declarând pentru eBihoreanul.ro că are "o opinie diferită faţă de cea a conducerii UDMR", pe care şi-o va exprima la reuniunea CRU de la Târgu Mureş.

De-a lungul întregului an 2009, deputatul bihorean a criticat dur Guvernul Boc, în frunte cu premierul Emil Boc însuşi, dar şi pe alţi miniştri, afirmând că în special cei ai PDL sunt incompetenţi şi produc mai mult pagube societăţii şi economiei româneşti.