Sportiva orădeană Larisa Florian a cucerit sâmbătă medalia de argint la întrecerile Openului European de Judo pentru seniori, competiţie care s-a desfăşurat la Minsk, în Belarus. Sportiva de la CSM Liberty Oradea a reuşit această performanţă în cadrul probei -52 kg, unde a ajuns până în finală.

Pentru a ajunge în ultimul act al categoriei, Florian a depăşit în fazele preliminare ale întrecerii pe Madelene Rubinstein (Norvegia) şi Mariana Esteves (Portugalia). Astfel, ea a câştigat Grupa A şi s-a calificat în semifinale, asigurându-şi dreptul de a lupta pentru medalia de aur.

În semifinale, Larisa a depăşit-o pe Lyudmyla Pliieva din Ucraina. În finală însă, sportiva de la CSM Liberty Oradea a fost învinsă de reprezentanta gazdelor, Darya Skrypnik, din Belarus.

"Competiţia de la Minsk a fost o ultimă competiţie de verificare înaintea Campionatului Mondial. Nu aveam aceasta competiţie în plan, însă după Campionatul European am suferit o accidentare la umărul stâng şi am fost nevoită să renunţ la două competiţii importante şi să mă refac complet. A mai rămas această ultimă competiţie în calendar şi am zis eu, împreună cu domnul antrenor că mi-ar prinde bine o ultimă verificare înaintea Campionatului Mondial. Acum mă aflu într-un stagiu de pregătire în Ungaria, pe urmă voi pleca şi în Germania. Urmează să-mi corectez micile greşeli, iar eu sper ca la Campionatul Mondial să obţin un rezultat cât mai bun". a declarat, duminică, pentru Bihoreanul, Larisa Florian.

În cadrul Openului European de Judo pentru seniori de la Minsk, CSM Liberty Oradea a mai fost reprezentată de doi judoka. Este vorba despre Valentin Radu (-100 kg masculin) şi Vlad Vişan (-81 kg masculin). Ambii au părăsit însă competiţia din fazele de început.