Sportiva orădeană Larisa Florian (foto a doua din stânga), legitimată la CSM Liberty, a reuşit, vineri, o frumoasă performanţă, câştigând medalia de aur în cadrul probei de 52 kg feminin de la Grand Slam-ul IJF World Judo Tour, de la Baku, din Azerbaidjan.

Orădeanca a învins sportive celebre în drumul spre prima poziţie a competiţiei. Larisa a avansat direct în turul al II-lea, acolo unde a învins-o pe Charline Van Snick (Belgia), calificându-se pentru semifinale. În penultimul act a depăşit-o pe Sarah Menezes din Brazilia. De notat că aceste sportive au fost medaliate la Jocurile Olimpice.

Astfel, sportiva de la CSM Liberty Oradea s-a calificat în ultimul act, acolo unde s-a duelat cu Reka Pupp din Ungaria. Larisa Florian a depăşit-o însă şi pe reprezentanta ţării vecine, în duelul care i-a asigurat medalia de aur.

După cum notează site-ul clubului CSM Oradea, în urmă cu mai puţin de o săptămână, Larisa Florian a câştigat şi titlul de campioană naţională a României, obţinut la Cluj-Napoca.

Printre rezultatele notabile obţinute de Larisa în ultimii ani se remarcă medaliile de la Campionatul Mondial de juniori (din 2014) şi Campionatul European U23 (2016), multiple titluri şi medalii în competiţiile interne, respectiv clasări pe podium la concursuri internaţionale de Grand Prix, precum cele de la Budapesta (2016) şi Dusseldorf (2017).

Larisa Florian este antrenată de tehnicianul Aurelian Fleisz.