Judoka orădeni au obţinut rezultate remarcabile în competiţiile internaţionale desfăşurate în perioada 9-10 iulie în Slovacia, la Bratislava, şi în Ungaria, la Paks.

De departe, cel mai bun rezultat l-a reuşit Larisa Florian, care la categoria 52 kg, a câştigat toate duelurile şi s-a clasat pe primul loc în cadrul întrecerilor Cupei Europene de seniori de la Bratislava.

O altă colegă de a Larisei de la CSM Liberty Oradea, Lorena Podelenczki, a avut o bună comportare la această competiţie din Slovacia şi s-a situat tot pe podium, dar pe locul III, în cadrul întrecerilor categoriei 70 kg.

Cele două sportive sunt pregătite de antrenorii Aurelian Ciprian Fleisz şi Alexandru Goncearenco, iar la competiţia de la Bratislava au participat 229 sportivi proveniţi din 28 de naţiuni.

De precizat că această competiţie face parte din circuitul de cupe europene, competiţie care punctează pentru calificarea la Campionatul European de Tineret U-23, ce va avea loc la Tel Aviv, în Israel, în luna noiembrie.

Tot sâmbătă şi duminică, în Ungaria, la Paks, a avut loc Cupa Europeană de Juniori U21, unde trei sportivi componenţi ai lotului olimpic de tineret al României, dintre care doi orădeni, s-au situat între primii cinci la categoriile lor de greutate.

La categoria +100 kg, Mircea Croitoru, de la CS Politehnica Iaşi, a ocupat locul III, iar la 100 kg, Luca Kunszabo, de la JC Liberty LPS Oradea s-a clasat al V-lea, la fel cum a terminat şi Vlad Luncan, tot de la JC Liberty LPS, în cadrul categoriei 55 kg. Şi cei doi sportivii orădeni sunt pregătiţi tot de Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenco.

La întrecerile de la Paks au participat 450 sportivi din 33 de ţări. Această competiţie face parte din circuitul de cupe europene, competiţie ce punctează pentru calificarea la Campionatul European de Juniori U21, care va avea loc la Malaga, în Spania, în luna septembrie.