Bihorenii care au treburi la Serviciul Expertiză Medicală de la Casa de Pensii Bihor trebuie să se înarmeze cu răbdare.

Munca celor 5 medici şi 5 asistenţi arestaţi săptămâna trecută pentru corupţie a rămas acum pe seama a doi medici - medicul expert de la Marghita, Georgiana Dumitrescu, şi cel de la Beiuş, Szatmari Bujor -, care pot lucra, însă, doar alternativ.

Din această cauză, la Oradea, peste 100 de persoane aşteaptă, zilnic, chiar şi câte 6 ore pentru eliberarea sau revizuirea deciziilor de încadrare într-un grad de invaliditate ori pentru avizarea concediului medical.

"Numărul celor care sunt investigaţi depăşeşte capacitatea unui sngur medic şi de aceea programul se desfăşoară prelungit până la soluţionarea tuturor dosarelor de pensie", a declarat Leontin Ţîrle, directorul Casei de Pensii Bihor.

Potrivit acestuia, pentru a veni în sprijinul oamenilor, cei doi medici au redus timpul alocat investigaţiilor medicale, de la 15 la 5 minute.

Pe de altă parte, dosarele de pensii ridicate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice vor fi reanalizate  de către o comisie specială din Bucureşti, care va stabili dacă deciziile au fost acordate justificat.

Citiţi pe această temă şi articolul "Cum luau şpagă medicii de la Pensii: BIHOREANUL vă prezintă imagini în premieră! (FOTO)"