Lăsat sub control judiciar după trei furturi comise luna trecută, un hoţ din Tinca a spart o maşină din care a furat apoi 230 lei. Prins de poliţişti, tânărul în vârstă de 18 ani a fost trimis în Arestul Poliţiei, joi, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din Salonta, care a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv pentru o perioadă de 30 zile.

Spargerea autoturismului a fost reclamată în seara zilei de 18 ianuarie, de proprietarul maşinii care o lăsase pe o stradă din Tinca, după cum se precizează într-o informare transmisă, joi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Cercetările ulterioare pornite de poliţiştii din Tinca l-au indicat ca autor pe un tânăr în vârstă de 18 ani din localitate, Crăciun Samuel Covaciu, trimis în judecată chiar luni, 25 ianuarie, într-un alt dosar penal în care e acuzat că, împreună cu un complice, Silviu Bercea, a comis de trei spargeri de locuinţe. Povestea s-a întâmplat în decembrie anul trecut când, într-o singură zi, pe 14 decembrie, cei doi au intrat în trei locuinţe din Tinca. Dintr-una au furat 2.600 lei, în timp ce din celelalte două case au luat bunuri în valoare totală de 450 lei.

Cei doi fuseseră trimişi în judecată sub control judiciar, măsură care, joi, după furtul din maşină comis de Covaciu, a fost înlocuită în cazul acestuia cu arestul preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu e definitivă, putând fi atacată în termen de 48 de ore de la pronunţare.