Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea (PNL), a vizitat marți șantierul inelului rutier metropolitan pe care Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor îl construiesc, în jurul municipiului, cu bani din programul guvernamental Anghel Saligny.

Inelul metropolitan este o șosea nouă, lungă de 17 kilometri și care va ocoli Oradea începând din DN 1, de la intrarea în Oșorhei, până pe DN 79, la ieșirea din Nojorid.

Chiar dacă s-a murdărit de noroi pentru a vedea desfășurarea de forțe a constructorilor care lucrează pe cele două tronsoane ale acestei investiții, oficialul n-a părut să regrete, lăudând autoritățile bihorene pentru proiectele de drumuri noi pe care le au, în timp ce, a spus Veștea, alte administrații nu sunt capabile să întrețină șoselele pe care le au.

„Este de apreciat faptul că în județul Bihor sunt foarte multe proiecte de drumuri noi, proiecte de centuri ocolitoare. În alte locuri din țară, multe administrații nu reușesc să le întrețină pe cele existente. Bihorul este într-un progres foarte bun și asta se datorează în primul rând administrației publice, atât de la nivelul județului, cât și de la nivelul municipiului”, a declarat Adrian Veștea, însoțit la vizita de pe șantier de vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan, și de primarul Oradiei, Florin Birta.

Oficialul a discutat cu specialiștii firmei Porr Construct SA, responsabili de cei 8 km dintre DN 1 și DN 76 (între Oșorhei și Băile Felix), care au forat 64 de piloți necesari viitorului viaduct care va traversa un drum comunal din Betfia, respectiv cu cei din asocierea Asfamixt, Dacia Faber și OPR Asfalt, care realizează tronsonul de 9 km dintre Băile Felix și Nojorid.

Ministrul n-a avut întrebări pentru constructori, care la rândul lor i-au prezentat stadiul lucrărilor demarate în septembrie, fără a se plânge de ceva.

Mai mult, reprezentanții Asfamixt au îndrăznit să declare, în fața oficialilor și a jurnaliștilor, că vor termina lucrarea cu mult înainte de termenul de 18 luni. „Sperăm să terminăm până la 1 decembrie anul viitor”, a declarat Daniel Forțiu, managerul proiectului din partea firmelor constructoare.

Inelul rutier metropolitan presupune o investiție totală de 151 milioane lei și, potrivit vicepreședintelui Mălan, este „cel mai important proiect în cadrul programului Anghel Saligny pe care îl derulează județul nostru”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!