Sportivul orădean Laviniu Chiş s-a remarcat din nou în competiţiile internaţionale, reuşind să-şi adjudece locul 4 la întrecerile Campionatul Balcanic de cros, competiţie care s-a desfăşurat la Botoşani.

Bihoreanul, care erste legitimat la clubul CSM CSU Oradea, unde este antrenat de Robert Olah, a participat în cadrul probei de tineret, pe distanţa de 8.000 metri, unde a fost foarte aproape de podium, dar a trebuit până la urmă să se mulţumească cu poziţia a patra.

Cursa a fost câştigată tot de un alergător din ţara noastră, Andrei Rusu, fapt care a plasat echipa României pe primul loc în ierarhia pe echipe.

De menţionat că în întocmirea clasamentului pe echipe s-a ţinut seama de rezultatele primilor trei sportivi din fiecare ţară. Cel de-al treilea atlet român care a adus puncte echipei ţării noastre a fost Ionuţ Drăguşin, clasat la individual al 8-lea.

Pentru Laviniu Chiş, locul 4 de la Balcaniadă este promiţător în perspectiva următoarelor concursuri. Primul dintre acestea ar fi Campionatul European de cros din luna decembrie, care va avea loc în Olanda, competiţie pentru care nu au fost anunţat însă încă lotul naţional de tineret.